[İman ile küfür dahi hicab imiş bu yolda, küfürle sefalaştım imanımı yele verdim. Yunus Emre]

26 Ekim 2013 Cumartesi

Gidilesi: 2-4 Kasım 2013



Radikal.com.tr - Hrant Dink Vakfı, 2-4 Kasım 2013 tarihlerinde Müslümanlaş(tırıl)mış Ermeniler Konferansı düzenliyor. Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü ortaklığı ve Malatya HAYDer-Malatyalı Hayırsever Ermeniler Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliği ile düzenlenen konferansta 19. yüzyılın sonu ve 20. yüzyılın başında yaşanan siyasal ve toplumsal dönüşümler sonucu Müslümanlaş(tırıl)an Ermeniler ele alınacak.

Konferansın konu başlıkları arasında, "Müslümanlaş(tırıl)mış" Ermenilerin neler yaşadıkları, bu kişilerin 'torunlar'ının büyükanne ve büyükbabalarının hikayelerine nasıl yaklaştığı, onlara dair bilinenlerin neden hâlâ sınırlı olduğu, Osmanlı'da daha eski yüzyıllarda yaşanan Müslümanlaş(tırıl)ma deneyimleri ile geçen yüzyılda yaşananlar arasında ne tür ilişkiler ve farklar olduğu var. Konferansın bir diğer amacı da "tarihsel ve güncel şiddet, ayrımcılık ve adaletsizlik deneyimleriyle yüzleşme sürecinin zorlu dönemeçlerinde akademik araştırmaların oynadığı veya oynayabileceği rol"ü tartışmak olacak.

Konferans, 2-4 Kasım 2013 tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Salonu'nda, forumlar Kırmızı Salon (Özger Arnas Salonu) ve Psikoloji Sosyoloji Binası'nın PSB 101 salonunda, film gösterimleri ise Demir Demirgil Salonu'nda yapılacak.

Konferansın Düzenleme Komitesi'nde, Ayşe Gül Altınay, Sibel Asna, Fethiye Çetin, Delal Dink, Ayşe Kadıoğlu, Ayfer Bartu Candan, Emine Kolivar, Hosrof Köletavitoğlu yer alırken Bilim Kurulu'nda ise, Ahmet İnsel (Galatasaray Üniversitesi), Andrea Petö (Central European University), Ayfer Bartu Candan (Boğaziçi Üniversitesi), Ayşe Gül Altınay (Sabancı Üniversitesi), Boghos Levon Zekiyan (Venedik Ca’ Foscari Üniversitesi), Hülya Adak (Sabancı Üniversitesi), Jackie Mansourian, Murat Yüksel (Koç Üniversitesi), Raymond Kevorkian (Paris 8 Üniversitesi), Ronald Grigor Suny (Michigan Üniversitesi), Selim Deringil (Boğaziçi Üniversitesi), Vahe Tachjian (Houshamadyan), Zeynep Türkyılmaz (Dartmouth College) görev alıyor.


Ve, Agos’un Müslümanlaş(tırıl)mış Ermeniler özel sayısıhttp://www.agos.com.tr/haber.php?seo=agosun-muslumanlastirilmis-ermeniler-ozel-sayisi&haberid=6110